Гришо загуби, Цеци играе в сряда



24-05-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров отстъпи в първия си мач на Откритото първенство на Франция по тенис. 20-годишният хасковлия загуби от местния Жереми Шарди с 2:6, 4:6, 4:6 след час и 35 минути игра. В същото време стана ясно, че Цветана Пиронкова ще играе в сряда двубоя си от втория кръг на Roland Garros. Мачът на пловдивчанката срещу Хисела Дулко е от 12,00 часа наше време на крайния корт №17.

Димитров загуби подаването си в първия гейм, но веднага върна брейка. След това 25-годишният Шарди обаче направи втори пробив, който след това затвърди. Развръзката в сета настъпи в седмия гейм, когато 61-ият в ранглистата французин отново проби и след това взе частта за 32 минути игра.

Във втората част Гришо допусна неприятен пробив на нула за 2:3. След това при 3:5 българинът сервираше за оставане в сета. Димитров взе подаването си и принуди Шарди да сервира за победата. Той поведе с 40:0 и приключи с ас, за да поведе с 2-0 сета.

Българинът започна да сервира по-добре в третата част и печелеше убедително подаванията си. В осмия гейм Григор стигна до точка за пробив, но французинът се спаси и доведе нещата до 4:4. Веднага след това Жереми Шарди направи брейк на нула и после сервираше за спечелване на двубоя. Той стигна до мачбол и го реализира.

Григор не изглеждаше свеж и готов за битката на първи корт. Той завърши с 20 непредизвикани грешки (шест двойни) и 21 печеливши удара (четири аса). За дебюта си при мъжете на Roland Garros четвъртфиналистът при юношите от 2008 г. взе 10 точки за световната ранглиста, където е №64, и 15 000 евро от наградния фонд.

Цветана Пиронкова приключи участие в турнира на двойки в Париж. Българката и австрийката Тамира Пашек загубиха от Рената Ворацова (Чехия) и Галина Воскобоева (Казахстан) с 2:6, 2:6. Цеци и Пашек допуснаха по два пробива във всеки сет, а самите те не достигнаха дори до точка за брейк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини