Рускиня сменя Клейбанова в Париж



22-05-2011 00:00 | Станко Димов
Рускинята Алиса Клейбанова се отказа от участие в Открито първенство на Франция по тенис в последния момент. Под въпрос е и френската надежда Марион Бартоли.

Поставената под №23 в схемата Roland Garros Клейбанова пропуска турнира заради заболяване. Тя ще бъде сменена в основната схема от "щастливата губеща" от квалификациите Анастасия Пивоварова (на снимката), която също е рускиня.

Пивоварова излиза срещу квалификантката от Испания Нурия Ягостера Вивес. 20-годишната московчанка направи фурор в Париж миналата година, когато тръгна от квалификациите и стигна до трети кръг, където отстъпи на бъдещата финалистка Саманта Стоусър.

Под въпрос е и Марион Бартоли от Франция. На финала в Страсбург тя се отказа заради разтежение в лявото бедро. Бартоли сподели, че болката е много силна, но се надява да може да се възстанови за срещата си от първия кръг. Тя е поставена под №11 в Париж и в първи кръг би трябвало да срещне Анна Татишвили от Грузия.

"Разочарованието е огромно. Болката е пронизваща и силна. Но имам ден и половина, за да се възстановя и се надявам да мога да го направя", коментира Марион пред Reuters.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини