Пиронкова започва в неделя



21-05-2011 00:00
Първата ракета на България и №32 в схемата Цветана Пиронкова ще открие кампанията си на Откритото първенство на Франция по тенис в неделя. 23-годишната пловдивчанка ще излезе на корт номер 6 в първия ден на Roland Garros срещу участващата с "уайлд кард" австралийка Кейси Делакуа, която е едва №429 в световната ранглиста, където Цеци е 34-а. Мачът започва в 12 часа наше време.

Неделните мачове не носят хубави спомени на Пиронкова. През 2007 година тя игра в празничния ден срещу Серина Уилямс. В мач, който бе прекъсван на два пъти заради дъжд, българката отстъпи на мощната си съперничка след 7:5, 1:6, 1:6.

На централния корт "Филип Шатрие" в Париж турнира ще открият миналогодишната финалистка Саманта Стоусър, която ще се изправи срещу Ивета Бенешова. След това ще излязат Жо-Вилфред Цонга и Ян Хайек от Чехия. Последната среща на централния стадион противопоставя шампионката от "Алианц къп 2010" в София Матилде Йохансон на Юлия Гьоргес.

На вторият по големина и значение корт "Сюзан Ланглен" представителката на домакините Ализе Корне ("Мис Алианц къп") ще мери сили с Рената Ворацова, а във втория мач на този корт бившият номер 1 в света Лейтън Хюит ще срещне Алберт Монтаниес.

Двубоят на първата ракета на България при мъжете Григор Димитров срещу Жереми Шарди от Франция ще бъде или в понеделник, или във вторник, когато трябва да приключи първия кръг на Roland Garros.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини