Григор дебютира срещу Шарди



20-05-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще играе срещу французина Жереми Шарди в първия кръг на откритото първенство на Франция по тенис Roland Garros. Това ще бъде дебют при мъжете в Париж на 20-годишния хасковлия.

24-годишният Шарди се намира осем места пред Григор в ранглистата на АТР, като заема 55-ата позиция. Двамата са част от академията на Патрик Муратоглу във френската столица. Французинът обаче вече живее в белгийския град Лиеж, където тренира.

До момента Гришо не е играл никога срещу този съперник. Жереми ще участва за седми път на Roland Garros. Звездният му миг беше през 2008 година, когато достигна до четвъртия кръг.

За участието си в Париж Димитров взема чек за 15 000 евро, преди облагането с данъци. При победа парите стават 25 000 евро.

Григор би се изправил срещу Жил Симон във втори кръг. Французинът, който е №18 в схемата, играе на старта срещу Майкъл Ръсел от Съединените щати.

Българинът е в четвъртината на петкратния победител и водач в схемата Рафаел Надал. Испанският левичар започва със среща с американския великан Джон Иснър. Вторият поставен Новак Джокович играе с холандеца Тимо де Бакер. Шампионът от Roland Garros през 2009 година Роджър Федерер е трети и е в половината на Ноле. Рекордьорът по титли от Големия шлем стартира с двубой срещу Фелисиано Лопес от Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини