Разано ще играе, въпреки траура



18-05-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер 16 в света Виржини Разано ще участва на Roland Garros въпреки смъртта на годеника й, информираха медиите. Стефан Видал, който бе и треньор на тенисистката до март тази година, е бил диагностициран с тумор в мозъка преди девет години. Този понеделник той загуби битката с болестта на едва 32-годишна възраст.

Въпреки болестта и малко преди смъртта си Видал е настоял пред годеницата си да играе на Откритото първенство на Франция, което започва в неделя.

"Преди 4-5 дни го попитах дали иска да участвам в Париж, призна пред изданието "Екип" Разано. - Той бе категоричен, че трябва да играя. Неговото голямо желание бе да продължа живота си, да играя за него, да бъда силна и да не спирам да се боря", допълва световната номер 93, която миналия септември игра в София на "Алианц къп"..

Разано среща Видал преди 11 години, когато започна да тренира в клуба на неговите родители. "В началото бяхме като брат и сестра, но постепенно започнахме да прекарваме все повече време заедно и се влюбихме."

Две години след запознанството на двамата Видал разбира, че има мозъчен тумор и се подлага на тежка операция. Това го оставя частично парализиран. "Наистина беше трудно за него, защото трябваше да се учи да ходи, да пише, да се върне към нормалния си ритъм. За съжаление обаче състоянието му отново се влоши", разказва още 28-годишната тенисистка. През март тази година организмът на Видал отслабва и той спира да изпълнява функциите на треньор и престава да пътува с половинката си по турнирите. "Доста време всички криеха от мен колко влошено е състоянието му. Стефан знаеше, че туморът става все по-голям и че скоро ще изгуби битката. Мисълта, че ще играя в Париж, му даваше допълнително енергия", завърши Виржини Разано.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини