Родик бесен на АТР заради пари



16-05-2011 00:00 | Станко Димов
Анди Родик нападна открито Мъжката тенис асоциация АТР. Американецът е бесен, че след като се отказа да играе на финала на двойки в Рим заради травма в рамото, на него и съекипника му Марди Фиш са дадени пари от наградния фонд като за полуфинал.

Изцяло американският финал на „Форо Италико” не се състоя заради тази контузия и Джон Иснър и Сам Куери взеха титлата без игра.

Според лондонският вестник The Times Родик и Фиш са били лишени от 31 400 долара, защото отказването било заради полет до Дюселдорф, където тече отборен турнир, а не заради контузия. Те изобщо не се явили за финалната среща. Организаторите ги били предупредили, че ще има санкции при неявяване.

„Искаме парите, които сме спечелили. Защо Марди трябва да бъде наказван, заради това, че аз не съм играл? Той игра и спечели полуфиналната среща и заслужи премията за финал. Това е срам за АТР. Хората от Асоциацията казват, че не могат да вземат едностранно решение по казуса. Така че аз трябваше да играя с контузено рамо, което не даваше големи шансове за победа и да поема рискове за бъдещето. Попитах организаторите, какво ще стане ако изляза на корта, изиграя една точка, след което да се откажа. Те ми казаха, че нищо няма да се промени. Затова реших да не ставам за посмешище”, коментира ядосаният Анди Родик.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини