Джокович оцеля и срещу Мъри



15-05-2011 00:00
Световният номер две Новак Джокович изтръгна трудна победа над Анди Мъри и се класира на финала на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Рим. Сърбинът се наложи с 6:1, 3:6, 7:6(2) над британския си опонент в тричасов трилър. Така за четвърти път тази година Ноле ще спори за титлата срещу Рафаел Надал. Освен това достигна до общо седми финал за сезона.

Белградчанинът беше на две точки от отпадането, което би означавало край на серията му от 37 поредни победи и 35 през 2011 година. Мъри сервираше за мача при 5:4 в заключителния сет и водеше с 30:15. Но Джокович намери сили и умения да върне пробива. После докара нещата до тайбрек, в който беше безапелационен и спечели и повторението на финала на Откритото първенство на Австралия.

„Анди игра страхотно тази вечер. Нямаше късмета да спечели. Това беше фантастичен мач. Направих грешката да изиграя 40 мача в последните четири месеца – това беше проблемът ми във втория сет. Изиграх повече срещи от всеки друг тенисист и е нормално да се чувствам изтощен. Ще направя всичко възможно да се възстановя за финала”, заяви Новак Джокович.

Анди Мъри загуби броени минути преди календарът да се смени на 15 май – неговият 24-и рожден ден (както и четвърти на сайта racketi.com). „Сигурно можех да спечеля. Аз съм един от най-добрите. Май за първи път не успявам да затворя мач при свой сервис и се надявам да е и за последен”, заяви дългучът от Дънблейн.

За първи път в историята на сериите „Мастърс 1000” от 1990 година двама тенисист се срещат на четири финала в един сезон. Джокович спечели срещу №1 в света Надал в Индиън Уелс, Маями и Мадрид. Двубоят на „Форо Италико” е от 17:15 часа (българско време) в неделя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини