Надал ще защитава титлата си



14-05-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер една Рафаел Надал се класира за финала на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс 1000" в италианската столица Рим с награден фонд 2,75 милиона долара. Петкратният шампион ще защитава титлата си от 2010 година, след като се наложи над Ришар Гаске от Франция със 7:5, 6:1 за 94 минути.

24-годишният испанец не допусна нито един пробив. Той спечели трудно първия сет със 7:5, след като направи само един пробив в 11-ия гейм. Във втората част Надал бе изключително убедителен, поведе с 5:1 и завърши мача с пробив. За Надал това е девети успех срещу Гаске от също толкова мача.

Така испанецът записа 31-а победа в 32 мача в Рим, а на финала ще срещне победителя от двубоя между Новак Джокович и Анди Мъри, който е по-късно днес.

"Аз не съм глупав, разбира се, че предпочитам да играя срещу Мъри. Джокера е фантастичен, той изглежда непобедим през тази година, а освен това аз не съм от хората, които търсят реванш. "Но ако играя на финала срещу Мъри, това означава, че ще играя срещу момчето, победило Джокович. Значи ще бъде също много трудно", каза Рафа след успеха си.

Този сезон Ноле на три пъти наказва Надал на финали – в Индиън Уелс, в Маями и миналата неделя в Мадрид. Миналата година испанецът спечели титлата в Рим след победа над сънародника си Давид Ферер със 7:5, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини