Стоусър и Шарапова на финала в Рим



14-05-2011 00:00
Третата поставена на турнира в Рим от категорията „премиер” Саманта Стоусър се класира за финала на състезанието на клей. Австралийката надигра На Ли от Китай със 7:6(6), 6:0 за един час и 21 минути игра.Нейна съперница за титлата ще бъде Мария Шарапова.

Стоусър поведе с ранен пробив. Сам не даде точка при свой сервис в първите си три подавания. При 5:3 тя стигна до два сетбола при начален удар на китайката, но На се спаси. След това Стоусър сервираше за спечелване на частта и поведе с 40:15. И пак тенисистката от Ухан успя да изравни, че и да върне пробива за 5:5. Логично се стигна до тайбрек. В него азиатката се добра на свой ред до сетбол при 6:5 точки, но съперничката й изравни. След това австралийката достигна до пета възможност за спечелване на частта и най-накрая я затвори след един час и шест минути игра.

Вдъхновена от успеха мощната Саманта продължи серията си. Тя проби за 2:0 гейма и после затвърди, след като спаси брейкпойнт на смутената опонентка. Акцията на тенисистката от Голд Коуст продължи тя постигна втори пробив. При 0:5 На Ли сервираше за оставане в мача и почетен гейм. Съперничката й поведе с 40:15 и реализира още първия мачбол. В цялата втора част китайката взе само девет точки.

27-годишната Стоусър стигна до първи финал след този на Roland Garros миналия юни, когато загуби от Франческа Скиавоне. Тя има възможността да стане първата австралийка с титла в Рим след Йелена Докич през 2001 година.

В другия полуфинал световната номер едно Каролине Возняцки трябваше да преклони глава пред бившата водачка в класацията Мария Шарапова. Рускинята се наложи със 7:5, 6:3 след повече от два часа и 40 минути игра. Маша показа агресивна и сигурна игра, докато датчанката допусна повече грешки от обичайното. В заключителния гейм на мача Шарапова направи пробив на нула и бе възнаградена от овациите от трибуните. Сред тях беше и годеникът на най-богатата спортистка - словенският баскетболист Саша Вуячич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Други новини