И Маги участва на Roland Garros



13-05-2011 00:00 | Станко Димов
Тенисистите, които ще представят България на втория за годината турнир от Големия шлем Roland Garros се оказа, че са петима. Бройката се увеличи, защото Магдалена Малеева ще участва в Турнира на легендите.

Самата Маги съобщи новината. Достигалата до №4 в световната ранглиста майка на две деца допълни, че ще играе двойка заедно с Натали Тозиа от Франция. Състезанието в тази категория започва на 1 юни като дуетите са разделени на групи.

Последната изява на най-малката от сестри Малееви в Шлема при легендите беше на Wimbledon миналия юни. Тогава тя беше в тандем с коментаторката на Евроспорт и бивша професионална тенисистка Анабел Крофт. Маги и англичанката записаха престижна победа в Лондон в групата си над Илана Клос (ЮАР)/Розалин Найдефър (САЩ) с 6:4, 6:1. Но след това претърпяха две загуби. Едната беше точно от Тозиа, която бе в дует с Кончита Мартинес и те надделяха с 6:4, 6:4.

Натали Тозиа е на 43 години и е родена в столицата на Централноафриканската република Банги, където живее осем години. Френската тенисистка има осем титли на сингъл и 25 на двойки. Достигала е до №3 в света и на единично, и при дуетите.

Любопитна подробност е, че Малеева е играла срещу Тозиа на Roland Garros. Това става във втория кръг в Париж през 1995 година. Натали печели след оспорван мач с 4:6, 6:4, 7:5. Иначе Маги има цели 16 участия в Откритото първенство на Франция.

От миналата пролет Магдалена Малеева изигра доста интересни двубои. Оттеглилата се от професионалния спорт през октомври 2005 година българка участва в Zagorka Tennis Cup – про-ам верига. На 29 август тя игра в мач в София заедно с Борис Бекер срещу премиера Бойко Борисов и Илия Кушев. След това през октомври Маги стана държавна шампионка за жени в Пловдив. А през февруари тази година бе на висота в отбора ни за Fed Cup.

Останалите български тенисисти на Roland Garros 2011 са Григор Димитров и Цветана Пиронкова, които започват от основната схема. Дебют в Париж и в Голмия шлем ще направят Елица Костова в квалификациите при жените и Виктория Томова при девойките.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини