Возняцки на полуфинал, Скиавоне отпадна



13-05-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно в тениса Каролине Возняцки достигна до полуфиналите на турнира от категория „премиер” в Рим. Датчанката преодоля в неатрактивен мач с демодирана игра и много повдигнати топки бившата водачка в ранглистата Йелена Янкович с 6:3, 1:6, 6:3 за два часа и 23 минути. Местната фаворитка Франческа Скиавоне обаче отпадна.

В първата част скандинавката от полски произход направи пробив, а след това затвори сета с втори брейк в деветия гейм. Белградчанката не успя да достигне до точка за пробив в тази част. Каро направи само девет непредизвикани грешки в него при също толкова уинъри.

Последва необяснима криза в играта на Возняцки и за по-малко от четвърт час тя губеше вече с 0:4 гейма. Янкович заигра уверено и печелеше дългите разигравания. Така тя изравни частите.

В третата никоя не успя да вземе подаването си до осмия гейм. Тогава Каролине спечели на 15 и поведе с 5:3 гейма. Веднага след това тенисистката от Одензе стигна до мачбол от 0:30 и го реализира, когато топката на Йеца спря в мрежата. Така датчанката намали пасива се срещу Йелена на 3-4 победи.

За достигане до финала Возняцки ще трябва да преодолее много шумна съперничка. Това ще бъде Мария Шарапова. Рускинята надвика на корта Виктория Азаренка и спечели след 4:6, 3:0 и отказване на тенисистката от Беларус заради травма в гърба.

Втората в схемата Франческа Скиавоне загуби от Саманта Стоусър с 2:6, 4:6 в повторение на финала от Roland Garros. Местната любимка бе бледа сянка в първия сет, въпреки неистовата подкрепа на публиката. Във втория сет австралийката нанесе своя удар в деветия гейм, когато проби и след това затвори мача.

В друг двубой от четвъртфиналите на комплекса „Форо Италико” в италианската столица На Ли записа лесен успех. Китайката надигра Грета Арн от Унгария с 6:3, 6:1 за малко повече от час. Точно Ли ще играе срещу Стоусър в следващия кръг.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини