Костова на четвъртфинал в Загреб



12-05-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Елица Костова се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на червени кортове в хърватската столица Загреб, който е с награден фонд 25 000 долара. На двойки тя е полуфиналистка.

Петата в схемата националка за Fed Cup надигра чехкинята Каролина Плишкова с 1:6, 6:4, 7:5 след пълен обрат. Двубоят продължи повече от два часа. Костова показа характер и умения и наложи волята си във втория и третия сет срещу 225-ата в света.

Така Елица си осигури 14 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея 195-о място, и 686 долара от наградния фонд в Хърватия. Както racketi.com първи писа, Костова ще направи своя дебют в Големия шлем на Roland Garros в Париж, където ще започне от квалификациите.

На четвъртфиналите 21-годишната българка очаква Доротея Ерик от Сърбия. Левичарката преодоля квалификациите. В момента тя е едва №482 в класацията на WTA.

Костова е вече на полуфинал на двойки. Заедно с полякинята Барбара Собашкевич те стигнаха до тази фаза без игра. Техните съпернички и втори в схемата Буюкачкай (Турция) и Клафнер (Австрия) се отказаха. За класиране на финала Елица и Собашкевич излизат срещу словенките Колар и Ребершак.

Другата българка в Загреб Диа Евтимова отпадна в първия кръг. 24-годишната хасковлийка отстъпи на унгарката Каталин Мароши с 4:6, 7:5, 3:6. Тя вече замина за Страсбург, където ще играе в квалификациите на турнира на WTA от събота.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини