Надал загуби сет, Ноле с победа №33



11-05-2011 00:00 | Станко Димов
Лидерът в световната раглиста Рафаел Надал изигра труден първи мач на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим. Носителят на пет трофея от състезанието и шампион от изданието през последните две години загуби сет, но все пак стигна до успеха с 6:7 (5), 6:4, 6:0 срещу квалификанта от Италия Паоло Лоренци. В третия кръг испанецът ще се изправи срещу сънародника си Фелисиано Лопес.

Световният номер две Новак Джокович пък продължава с впечатляващото си представяне от началото на годината. По-рано днес сърбинът записа 33-ата си поредна победа от началото на годината, след като във втория кръг прегази с 6:0, 6:3 квалификанта от Полша Лукаш Кубот. Както е известно, в неделя Ноле триумфира с шестата си титла от началото на 2011 година, след като на финала в Мадрид надделя в два сета мад Рафаел Надал.

С днешната си победа той се доближава до рекордните 42 поредни успеха на великия Джон Макенроу от 1984 година. Ако успее да спечели и в Рим, а Надал не достигне до полуфинал, Джокович ще се изкачи на върха в световната ранглиста за първи път в кариерата си.

Третият в схемата Роджър Федерер победи Жо-Вилфред Цонга от Франция с 6:4, 6:2. Рекордьорът по титли от Големия шлем проби опонента си в третия гейм на първия сет и още два пъти в началото на втория, за да изкове успеха. Следващият съперник на Федерер е отново французин - Ришар Гаске.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини