Дъждът спря Григор в Прага



03-05-2011 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист Григор Димитров трябваше да започне днес участието си на турнира от веригата "Чалънджър" в Прага с награден фонд 85 000 евро. 19-годишният хасковлия е поставен под №2 в основната схема и на старта ще срещне французина Стефан Робер, 152-и в световната ранглиста. Мачът между тях бе четвърти в програмата на централния корт. Заради дъжда срещата на Гришо беше пренасрочена за утре и е с начален час 12:00 наше време.

30-годишният Робер пристигна в чешката столица след като спечели чалънджъра в Острава, Чехия, миналата неделя. По същото време Григор пък за пръв път в кариерата си достигна до четвъртфинал в турнир от категорията "Мастърс 250", което му позволи да се изкачи до рекордното за родния мъжки тенис 66-о място в ранглистата на АТР.

Григор Димитров и Стефан Робер имат един мач помежду си. През март в полуфиналите на чалънджъра в зала в Шербур, Франция, българинът победи френския си опонент с 6:3, 6:0 за малко повече от час, а впоследствие спечели и титлата след успех срещу сънародника му Никола Маю.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини