Пиронкова отпадна в Мадрид



01-05-2011 00:00 | Станко Димов
Продължава колебливото, да не кажем слабо, представяне на първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова. Българката отпадна още в првия кръг на турнира на клей в Мадрид от категорията „премиер задължителен” с награден фонд 3,5 милиона евро.

Цветана бе надиграна на старта от унгарката Агнеш Савай след 6:7(5), 6:4, 1:6. 23-годишната пловдивчанка имаше своите шансове в този двубой но не съумя да го спечели. Пиронкова можеше да вземе първия сет и тогава нещата биха се развили по различен начин.

След добра игра лидерката на националния ни отбор изравни сетовете, но с това приключи всичко хубаво за нея. Последният сет беше изцяло за №43 в света Савай, която бе безапелационна.

За участието си в испанската сторица Цветана Пиронкова взема пет точки за световната ранглиста, където в момента е 35-а, както и 7825 евро от наградния фонд. Този сезон тя има само една победа на червени кортове – в Марбея срещу неизвестната испанка Торо-Флор.

Следващата седмица Цеци ще играе на турнира от категория „премиер” в Рим, който е с награден фонд 2 050 000 долара. На това състезание през 2008 година пловдивчанката тръгна от квалификациите, победи Ана Иванович (6:4, 5:7, 6:2) и стигна до четвъртфиналите. Миналия сезон Пиронкова отпадна в първия кръг на квалификациите от Татяна Пучек (Беларус) след 6:0, 5:7, 2:6 и има реално да защитава едва една точка за класацията.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини