Григор на четвъртфинал и на двойки



28-04-2011 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров се класира на четвъртфиналите и на двойки на турнира на клей в Мюнхен от сериите "АТР 250". Хасковлията и партньорът му Филип Пецшнер от Германия разгромиха третите поставени Лукаш Кубот (Полша) и Робин Хаазе (Холандия) с 6:4, 6:1 само за 54 минути игра. В сряда Гришо стигна за първи път до последните осем в състезание на АТР и на единично след успех над №4 Маркос Багдатис. Следващият му съперник Флориан Майер го похвали за играта.

Интрига имаше само в първата част. Българо-германският дует проби в началото, но опитните им съперници върнаха брейка за 3:3. Последва обаче нов пробив на Димитров и Пецшнер. В десетия гейм 19-годишният Григор сервира за сета и не сбърка. Във втората част Кубот и Хаазе не оказаха съпротива и се предадоха на бърза ръка.

За влизане на полуфинал Григор и Филип излизат срещу Джеймс Черетани (Съединени щати) и Адил Шамасдин (Канада), които не са известни на широката публика.

На единично Димитров се изправя в петък, във втори мач на централния корт, срещу петия поставен Флориан Майер от Германия, който надигра Теймураз Габашвили (Русия) с 6:4, 7:6(1). Майер, който игра финал на чалънджъра в София през 2009 година, не спести похвали за играта на българина.

"Той е невероятен играч, който се опитва да играе малко като Роджър Федерер. Димитров се движи много добре и удря отлично топката. Мисля че ще го видим скоро в Топ 20 на световната ранглиста. Независимо от това смятам, че имам да спечеля срещу него и да се класирам на полуфинал. Смятам се за фаворит в този двубой, особено с чудесната подкрепа на публиката", заяви пред сайта на турнира 35-ият в света Флориан Майер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини