Джокович с победа №25 за годината



28-04-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в световната ранглиста Новак Джокович удължи серията си от поредни победи през 2011 година на 25. Това стана на неговия турнир в Белград, който се провежда на червените кортове на „Тенис център Новак”.

Ноле откри сезона на клей с лесен успех над румънския квалификант Андриан Унгур с 6:2, 6:3 за малко повече от един час. Сърбинът игра с лекота и настроение и реализира пет пробива от шест възможности за това.

На четвъртфиналите 23-годишният белградчанин очаква словенеца Блаж Кавчич. Той се наложи над Рикардо Мело от Бразилия със 7:5, 6:3.

Испанецът Фелисиано Лопес пък сложи край на успешното завръщане на чилиеца Фернандо Гонсалес. Левичарят спечели с 6:4, 7:6(4). За южноамериканеца това беше първи турнир, след като претърпя операция на дясното бедро миналия октомври. В първия кръг в Белград Гонзо надигра словака Мартин Клижан с 6:2, 6:4.

Въпреки загубата Гонсалес имаше и повод за радост. Снощи той разбра, че организационният комитет на турнира от Големия шлем Roland Garros е решил да даде на достигалия до №5 в световната ранглиста тенисист „уайлд кард” за състезанието в Париж през май.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини