Гьоргес подкара кабриолета



24-04-2011 00:00 | Станко Димов
Юлия Гьоргес даде надежди за възраждане на тотално замрелия немски тенис. Непоставената 22-годишна германска тенисистка спечели турнира от категория „премиер” на клей в зала в Щутгарт, след като се наложи над световната номер едно Каролине Возняцки със 7:6(3), 6:3 за един час и 39 минути игра.

В първата част на финала всяка печелеше подаването си и логично се стигна до тайбрек. В него 32-ата в света Гьоргес сервира по-добре и игра по-смело и заслужено взе сета.

Германката постигна при първата си възможност оказалия се единствен пробив в мача в началото на втората част. Ключов за изхода от финала се оказа петият гейм. В него изглеждащата вяла Возняцки изпусна цели три шанса за връщане на пробива и в крайна сметка Гьоргес дръпна с 4:1. При 5:2 датчанката спаси мачбол. Но в последния, девети, гейм Юлия стигна до втора възможност и я реализира с отличен начален удар. След това шампионката падна по лице на корта.

Така Юлия Гьоргес стана първата германска шампионка в състезанието след Анке Хубер през 1994 година. Любопитно е да се спомене, че дебютът на тенисистката в турнир на WTA беше точно в Щутгарт през 2006 година, когато участва с покана. Гьоргес завоюва втора титла в кариерата си. За нея тя взема 475 точки за световната ранглиста и автомобил Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet на стойност 111 000 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини