Рафа взе 27-а победа в Барселона



22-04-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал продължава да мачка съперниците на любимия си клей. Петкратният победител в турнира в Барселона се класира с лекота за полуфиналите. Испанският левичар се справи с Гаел Монфис от Франция с 6:2, 6:2. За Рафа това беше победа №27 в състезанието, което пропусна миналата година заради лечение. За последно Надал загуби в главния град на Каталуня през 2004 година от Алекс Кореча.

Двубоят се забави заради дъжд. В първата част бруталният форхенд на носителя на девет титли от Големия шлем му донесе два пробива в подаването на седмия в схемата Монфис. Рафаел направи ранен брейк и в следващия сет след невероятен къс диагонал, с което предопредели изхода на двубоя. В цялата част французинът не успя да достигне до точка за пробив.

„Победата с 6:2, 6:2 е много позитивен резултат и нещата се получиха много по-лесно, отколкото очаквах. Спечелих в Монте Карло миналата седмица, а сега съм на полуфинал в Барселона, което е супер положително. Не бих могъл да започна сезона на клей по по-добър начин. Чака ме обаче още работа”, заяви след успеха Надал пред местна телевизия.

Следващият съперник на Рафа ще бъде хърватина Иван Додиг. Той се наложи над друг испански левичар - ФелисианоЛопес, с 6:4, 2:6,6:4.

Другият полуфинал е изцяло испански. Четвъртият Давид Ферер победи австрийския левичар Юрген Мелцер с 6:3, 6:3. А Николас Алмагро, който в понеделник ще стане 17-ия испански тенисист, влизал в Топ 10, надигра бившия №1 Хуан Карлос Фереро също с 6:3, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини