Елица Костова с успех в Белгия



20-04-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Елица Костова започна успешно изявите си на тенис турнира в Тесендерло, Белгия, който е на клей и е с награден фонд 25 000 долара.

Третата в схемата наша националка победи представителката на домакините Валери Верхаме с 6:4, 7:5 и се класира за осминафиналите на състезанието. Това осигури осем точки за световната ранглиста на 21-годишната Костова. В момента тя е №200 в класацията.

Следващата съперничка на Елица е швейцарката Кони Перин. Двете са се срещали само веднъж. През декември 2008 година Перин надигра българката на финала на турнира във Винарос (Испания) с 6:4, 6:2. Тенисистката от Швейцария, която игра у нас миналия септември на „Алианц къп”, сега е 308-а в световната ранглиста.

Турнирът в Тесендерло е последна проверка за Елица Костова преди дебюта й тази година в състезание под егидата на WTA. По предварителните й планове тя трябва да участва в Ещорил, Португалия. Квалификациите започват тази събота.

В Анталия, на десетхилядника на клей, Изабелла Шиникова записа изключително убедителна победа на старта. Прогресиращата тенисистка разгроми с 6:1, 6:0 туркинята Гюлса Четин. На осминафиналите в Турция Шиникола очаква победителката от мача на третата в схемата Агнеш Сатмари от Румъния с шведската квалификантка Хилда Меландер.

Другата българка Хюлия Велиева участва с „уайлд кард”. Тя ще играе с преминалата квалификациите Шарлот Родие от Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини