Откриха Националния тенис център



18-04-2011 00:00
Общо 29 състезатели от разширените национални отбори за юноши и девойки до 12 и до 14 г. ще тренират от днес до петък на кортовете на Българския национален тенис център в София. Лагерът е първата официална проява в БНТЦ, припомнят от федерацията. За подготовката на тенисистите се грижат спортният директор на БНТЦ Орлин Станойчев, националният треньор Ивайло Цонев и някои от личните треньори на участниците. В екипа са включени и кондиционен треньор и спаринг-партньор.

Лагерът бе открит тази сутрин от генералния секретар на БФТ Георги Дончев и от Орлин Станойчев, след което започнаха тренировките. "Вече сме в активния сезон и е много хубаво, че лагерът започва точно сега. Основната ни цел ще бъде да опознаем децата максимално добре, те също да се запознаят с нас и да изградим едно взаимно доверие между тенисистите, личните им треньори и националния център. Започваме да работим и по техните програми", каза Ивайло Цонев по време на откриването на лагера.

Спортният директор Орлин Станойчев остана много доволен от организацията на лагера. "Радвам се, че толкова много деца приеха поканата ни да се присъединят към първия лагер на БНТЦ. Всички изглеждат много мотивирани и ще получат пълна подкрепа от нас. Организацията е отлична и съм сигурен, че лагерът ще бъде много полезен за младите ни надежди", каза първият български тенисист, достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже.

В лагера на БНТЦ участват: Калоян Димитров, Златан Палазов, Михаил Брадинов, Златомир Иванов, Десислав Георгиев, Симон-Антони Иванов, Борис Попов, Адриан Андреев, Ивайло Найденов (момчета до 12 г.), Изабел Николаева, Зиновия Ванева, Ивон Михалева, Алина Каражова, Михаела Кафтанова, Елинор Михайлова, Стефани Арсова, Гергана Топалова, Михаела Гаджева (момичета до 12 г.), Велислав Чолаков, Калоян Вълчев, Стефан Люцканов, Асен Димитров, Иво Карамански (юноши до 14 г.), Габриела Якалиева, Калина Русева, Полина Радева (девойки до 14 г.). Десислава Златева присъства за откриването, но ще се включи в тренировките, след като се възстанови от заболяване, а Петя Аршинкова и Виктория Бърдарова - след завръщането им от международен турнир в Италия.

През месец май ще се проведе лагер и на разширените национални отбори за юноши и девойки до 16 и до 18 години. В БНТЦ ще могат да се подготвят състезателите от националните състави, включително и най-добрите при мъжете и жените.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини