Мелцер спря Федерер



15-04-2011 00:00 | Станко Димов
29-годишният австриец Юрген Мелцер осуети евентуалната нова среща между Рафаел Надал и Роджър Федерер. Левичарят, който е №7 в схемата, преодоля швейцареца с 6:4, 6:4 за един час и 44 минути игра и се класира на полуфиналите на турнира на клей от сериите „Мастърс 1000” в Монте Карло пред погледа на Каролине Возняцки. В предишните три мача виенчанинът имаше три загуби от Роджър. Рафаел Надал пък записа 25-а поредна победа на клей.

Вторият поставен Федерер допусна първия си пробив в турнира за 2:3. В следващия гейм швейцарецът имаше общо три точки за върщането му, но Мелцер се справи с тях и затвърди. В десетия гейм виенчанинът сервираше за сета. Роджър стигна до точка за пробив, но не успя, след като ударът му срещна мрежата. После левичарят стигна до сетбол и го реализира след мощен сервис в тялото на съперника. Това бе първа спечелена част от Юрген срещу рекордьорът по титли от Големия шлем в четвъртия им мач. Тя продължи 47 минути.

Още в първия гейм на втория сет Федерер се вкара в неприятности. При свой сервис той допусна 15:40, но след това спаси двата брейк бола – след дълго разиграване и с хубав сервис, за да вземе в крайна сметка подаването си. Австриецът, който е полуфиналист от Roland Garros миналата година, продължи да играе стабилно и да чака грешки на съперника си. Такива не липсваха, особено от бекхенд. Така стигна до брейк за 2:1. В най-дългият гейм – осмия, Мелцер за пореден път спаси точка за пробив – седмата, преди да успее да спечели и да дръпне с 5:3. След това при 5:4 виенчанинът сервираше за победа в двубоя и класиране на полуфинал. Юрген поведе с 40:15 и при втория мачбол ретурът от бекхенд на швейцареца спря в мрежата.

За влизане във финала Мелцер очаква четвъртия поставен Давид Ферер. Испанецът се справи авторитетно с 6:3, 6:3 срещу Виктор Троицки от Сърбия и за втора поредна година се класира на полуфинал в Монте Карло.

Шампионът от последните шест издания на турнира Рафаел Надал се справи с Иван Любичич от Хърватия с 6:1, 6:3 за един час и 20 минути. Световният номер едно има вече 25 поредни успеха на клей, след като миналата година балансът му беше 22-0. В първия сет двамата си размениха пробиви в началните геймове. След това Рафа пое контрола върху нещата и взе пет поредни гейма, а с това и частта. Във втората испанският левичар поведе с пробив. Когато сервираше за мача при 5:3 ЛЮбичич поведе с 40:15. Надал не се смути, заигра още по-агресивно и спечели двубоя.

Съперикът на Рафаел в полуфинала ще бъде третият поставен Анди Мъри, който се наложи с 6:2, 6:1 над квалификанта от Португалия Федерико Жил.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини