Надал и Федерер на 2 победи от среща



14-04-2011 00:00 | Станко Димов
Първият и вторият в схемата на тенис турнира от сериите „Мастърс 1000” в Монте Карло Рафаел Надал и Роджър Федерер с лекота се класираха за четвъртфиналите. Така титаните на този спорт са само на по две победи от финал помежду си, който би бил четвърти на това класическо състезание.

Световният номер едно Надал, който се бори за сезма поредна титла в княжеството, се справи с 18-ия в ранглистата французин Ришар Гаске с 6:2, 6:4. Испанският левичар започна двубоя с пробив и до края на сета не даде надежди на Гаске.

Във втория Рафа успя да пробие за 4:3, но веднага след това съперникът му направи рибрейк. Но последва нов пробив за Краля на клея, който след това затвори и двубоя след един час и 33 минути игра.

На четвъртфиналите Надал излиза срещу 32-годишния Иван Любичич. Гологлавият хърватин изхвърли петия в схемата Томащ Бердих от Чехия с 6:4, 6:2. Любичич, който е №40 в ранглистата, направи общо три пробива и не допусна нито един.

Роджър Федерер пък надигра в икономичен стил Марин Чилич с 6:4, 6:3 за един час и 11 минути. Така за двата си двубоя в Монако швейцарецът се е задържал на корта общо два часа и една минута.

Рекордьорът по титли от Големия шлем направи по един брейк във всеки сет и не допусна нито един. Трикратният финалист от Монте Карло Федерер очаква на четвъртфиналите победителя от сблъсъка между седмия в схемата Юрген Мелцер от Австрия с деветия поставен Николас Алмагро от Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини