Рафаел Надал с класен успех



13-04-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал започна по много убедителен начин сезона на клей и похода си към седма поредна титла от турнира в Монте Карло, който е от сериите „Мастърс 1000” и е с награден фонд 2,75 милиона евро.

В двубой между левичари испанецът надигра финландеца Ярко Ниеминен с 6:2, 6:2 само за един час и девет минути игра. Мачът беше в почти тренировъчно за Рафа темпо. Надал спечели първите осем точки в срещата. Когато скандинавецът взе първа точка за 15:0 в третия гейм, трибуните избухнаха в аплодисменти. Шампионът от Манакор проби отново за 4:1 и после спокойно затвори сета.

В следващата част нещата се повториха напълно. Рафа пак проби за 1:0 и 4:1. В осмия гейм водачът в схемата поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол с прецизен форхенд уинър.

На осминафиналите Надал очаква доста по-сериозен съперник. Това е французинът Ришар Гаске, който е №13 в схемата. Гаске преодоля във втория кръг Гийермо Гарсия-Лопес от Испания с 6:2, 6:1.

Стана ясен и следващият опонент на втория в схемата Роджър Федерер. Както се очакваше това ще бъде хърватинът Марин Чилич. Той победи испанеца Пере Риба с 5:2 и отказване на съперника заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини