Возняцки на финал №4 през 2011 г.



09-04-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцки се класира за финала на тенис турнира на зелен клей в Чарлстън, Съединени щати. Датчанката надигра третата в схемата Йелена Янкович от Сърбия с 6:4, 6:4 за 1:47 часа игра. Състезанието е от категорията "премиер" и е с награден фонд 721 000 долара. Другата финалистка е Елена Веснина

В първия сет Каро губеше с 3:4, но след това взе всички геймове до края на частта. При заключителната точка белградчанката сбърка сравнително лесен смач и всичко свърши за 51 минути.

Във втория сет 20-годишната скандинавка от полски произход и Янкович печелеха авторитетно подаванията си до последния десети гейм. В него Каро стигна до мачбол, след диагонал в аут на Йелена. След това бившата номер едно в света направи 40-ата си непредизвикана грешка и Возняцки ликуваше.

За датчанката това е четвърти финал за 2011 година след Дубай, Доха и Индиън Уелс. Тя взе титлите в Обединените арабски емирства и в Съединените щати.

Каролине игра финал в Чарлстън през 2009 година, но загуби от Забине Лизицки. Последният финал на клей за тенисистката от Одензе беше през май същата година в Мадрид. Тогава в спора за титлата Возняцки отстъпи на Динара Сафина с 2:6, 4:6.

В другия полуфинал в щата Южна Каролина рускинята Елена Веснина успя да се наложи над Пън Шуай (Китай) със 7:6(4), 6:3. За родената в Лвов тенисистка финалът в Чарлстън ще бъде пети в кариерата, но тя все още чака първата си титла.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини