Димитров приключи в Хюстън



06-04-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Съединените щати на клей в Хюстън, щата Тексас от категория „АТР 250”. Осмият в схемата българин загуби от Теймураз Габашвили (Русия) с 6:7(4), 3:6 за два часа и 18 минути игра.

Григор избра да сервира. Съперникът му обаче стигна до точка за пробив, която хасковлията неутрализира с ас. При втората възможност родения в Тбилиси тенисист успя да постигне брейк. В следващия българинът поведе с 40:15, но Габашвили в крайна сметка затвърди за 2:0. Пропадането за Димитров продължи и той бе пробит пак – този път на нула. Това стресна първата ни ракета и той тутакси върна единия брейк, за да запише първи гейм при 1:3. След това Гришо върна и втория, за да изравни резултата при 3:3. Веднага руснакът поиска физиотерапевт на корта. След дългата медицинска пауза българинът спечели подаването си и за първи път в двубоя излезе напред в резултата. В десетия гейм Димитров имаше два сетбола, но не успя да ги реализира и се стигна до 5:5. После Габашвили проби и сервираше за спечелване на частта. Хасковлията направи рибрейк, след като поведе с 40:0 и успя при третия шанс. В тайбрека 25-годишният етнически грузинец поведе с 4:2 точки. Стигна се до 6:2 и при третия сетбол руснакът спечели частта след час и половина на корта.

Димитров започна с пробив втория сет. В шестия гейм Габашвили го върна при петата си възможност. След това 77-ият в света тенисист постигна и втори пробив, поведе с 5:3 и застана на крайната линия, за да сервира за място на четвъртфиналите в Тексас. Руснакът стигна до мачбол и го реализира, като спечели пети пореден гейм.

Григор отново показа отлични изпълнения, които се редуваха обаче с досадни непредизвикани грешки. С тази игра първата ни ракета печели срещу нискоразредни състезатели, но срещу играчи от Топ 100 липсата на висока класа лъсва. Българинът завърши срещата с четири аса и седем двойни грешки срещу цели десет двойни на Теймураз Габашвили.

За участието си в Хюстън Димитров взема 20 точки за световната ранглиста, където е №70, и 7715 долара от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини