Цеци за трети път срещу Сафина



05-04-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Динара Сафина ще бъде съперничката на Цветана Пиронкова на осминафиналите на тенис турнира на червени кортове в Марбея, който е от категорията „интернешънъл” и е с награден фонд 220 000 долара. Цеци е пета в схемата, а рускинята участва в надпреварата с „уайлд кард”.Мачът е в сряда и е трети по ред на централния корт, където първата среща започва в 13 часа.

Сафина, която е №81 в световната ранглиста, надделя трудно над левичарката от Холандия Аранча Рус след 3:6, 6:2, 6:4 в мач, продължил повече от два часа. В първата част сестрата Марат Сафин допусна два пробива и заслужено загуби.

Във втората обаче Динара дръпна с 5:0 преди тенисистката от Делфт да успее да вземе първия си гейм в сета, но за повече нямаше сили. Моковчанката, която на 27 април ще навърши 25 години, дръпна с пробив в началото на решителната част. После преднината й достигна до 4:1. Рус обаче върна и двата брейка и доведе нещата до 4:4. Последва нов пробив за Сафина и след това тя сервираше за мача. Направи го убедително, като реализира още първата си възможност за приключване на срещата.

Цеци стигна до двубоя с рускинята доста по-лесно. Първата ни ракета надигра с 6:2, 6:2 испанската квалификантка Мария-Тереса Торо-Флор. Пиронкова има две загуби от Сафина. Интересно е да се отбележи, че за първи път обаче двете се срещат, когато българката, която е №36 в света, е по-напред в ранглистата.

Предишните двубои са били на твърди кортове. През 2008 година Динара се наложи в Щутгарт с 6:1, 7:6(6), като Цеци изпусна шанса поне за сет. Във втория тя водеше с 5:3 гейма. Година по-късно Пиронкова отстъпи на втората в схемата Сафина на Индиън Уелс след 6:7(8), 2:6, като отново българката бе близо до успеха в първата част.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини