Григор даде 2 гейма на ветеран



05-04-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров започна отлично сезона на червено. На Откритото първенство на САЩ на клей в Хюстън („АТР 250” награден фонд 442 250 долара) осмият поставен разгроми Райнер Шютлер от Германия с 6:0, 6:2 за един час и три минути игра.

Гришо беше безкомпромисен. Той затвори първата част на нула само за 20 минути. След седем поредни загубени гейма 34-годишният Шютлер успя най-накрая да спечели един, а след това дори да поведе с пробив. Най-младият тенисист в Топ 100 Димитров обаче съумя да върна брейка тутакси и след 2:2 не даде повече нито гейм на съперника си.

„Направих много добър старт, успях да го пробия много рано. Беше въпрос на време да прекъсна серията си от загуби на турнири на АТР. Ще подобря още играта си”, заяви след мача Димитров.

Така Григор взе 20 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него и България 70-о място.Освен това си заработи „надница” от 7715 долара преди облагането с данъци в щата Тексас.

На осминафиналите 19-годишният Димитров очаква победителя от срещата между Теймураз Габащвили от Русия и квалификантът от Чили Пол Капдевил. Мачът между тях е късно тази вечер.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини