Азаренка с втора титла в Маями



02-04-2011 00:00 | Станко Димов
Виктория Азаренка спечели турнира в Маями от категорията „премиер задължителен” и с награден фонд 4,5 милиона долара. За нея това е втора титла тук след 2009 година. На финала осмата поставена тенисистка от Беларус надигра Мария Шарапова с 6:1, 6:4 за един час и 47 минути игра. Рускинята, която е бивша номер едно в света загуби и в третия си мач за трофея във Флорида след тези през 2005 и 2006 година.

В първата част Вика започна с пробив в гейм, продължил десет мивути. Мария успя да направи рибрейк, но с това се изчерпа приносът й за първия сет. До края на сета 21-годишната тенисистка от Минск не загуби повече и гейм.

Азаренка продължи безмилостната си серия срещу бившата номер едно. Тя поведе с 4:0 гейма в следващата част, преди Шарапова да успея да я пробие и да прекъсне крайно неприятната серия от девет поредни загубени гейма. След това рускинята успя за първи път в мача да спечели и своето подаване, после постигна и втори пробив, за да се стигне до 3:4. Вика не се предаде и отново направи брейк, след което сервираше за мача. Тя стигна на два пъти за точка за спечелването му, но Маша спаси и взе гейма за 4:5. Но в заключителната игра беларуската тенисистка стигна до трети мачбол и при него дочака грешка от съперницата, за да триумфира.

Виктория Азаренка изигра финалния двубой на много високо ниво. Тя направи само 21 непредизвикани грешки срещу 43 на Шарапова. Към титлата Вика взема 1000 точки за световната ранглиста, където е осма в момента, и 700 000 долара от наградния фонд. За Мария, която в понеделник се завръща в Топ 10 след повече от две години, останаха 700 точки и чек за 350 000 долара.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини