Григор №8 в схемата в Хюстън



02-04-2011 00:00 | Станко Димов
За първи път най-добрият български тенисист Григор Димитров е поставен на турнир на АТР. Той е осми в схемата в Хюстън, щата Тексас, на състезанието от понеделник на червена настилка от категорията „АТР 250” с награден фонд 442 250 долара.

В първия кръг Гришо излиза срещу германския ветеран Райнер Шютлер. До момента двамата не са се срещали помежду си. Димитров е №70 в световната ранглиста, а Шютлер, който на 25 април ще навърши 35 години, е 87-и. Немецът е достигал до №5 в класацията. Последните му участия бяха в Индиън Уелс и Маями, където стигна до втори кръг, но и в двата случая загуби от Жил Симон.

При успех 19-годишният Димитров ще вземе 20 точки за световната ранглиста. На осминафиналите първата ни ракета ще очаква победителя от срещата на бившия му партньор на двойки Теймураз Габашвили от Русия с все още неизвестен квалификант.

Водач в схемата е полуфиналистът от Маями Марди Фиш. Втори е друг американец – гигантът Сам Куери, с когото би се срещнал хасковлията, ако те стигнат до четвъртфиналите в Хюстън.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини