Вика Азаренка триумфира в Москва



24-10-2010 14:18 | Николай Драгиев

Виктория Азаренка доказа шампионския си дух и грабна своята пета титла в кариерата. Белорускинята разочарова всички в Москва като натупа с 6:3, 6:4 местната любимка Мария Кириленко за два часа игра.

Титлата от "Купа Кремъл" е втора през сезона за Вика, която преди това спечели и в Станфорд. За Кириленко пък това бе първи финал за годината. Така за Мария остава единственото утешение, че бе избрана за най-красива на турнира, а също така и завръщането й в топ 20.

 

Двубоят бе изключително качествен, а освен това бе изпъстрен и с драма. Азаренка сравнително лесно спечели първия сет с 6:3, достигайки до три пробива.

Вторият сет обаче започна летящо за Кириленко. Тя показа много по-стабилна игра и поведе с 4:0. Дотук в турнира тя не бе губила сет и показа наистина забележителна игра. Само че във финалната среща нямаше сили за нищо повече от тези общо седем спечелени гейма.

Световната номер 10 Азаренка направи изумителен обрат, изоставайки с 0:4. Тя стигна до 3:4, но изоставаше с 0:40. Вика обърна и този гейм, а това сякаш тотално пречупи крехката рускиня. Пълният обрат бе финализиран с 6:4 пред погледа на целия руски тенис елит начело с Шамил Тарпишчев и Марат Сафин.

 

"Приключвам годината оптимистично. Разочарована съм, че загубих днес, но мисля че показах добра форма в края на сезона. Вика просто беше по-добра днес," сподели Мария Кириленко.

 

Така Виктория, която се отправя към Доха за финалния турнир на осемте най-добри, заработи 157 хиляди долара и 470 точки. За Кириленко остават 83 хиляди и 320 точки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини