Рафа и Ноле ще определят шампиона



02-04-2011 00:00 | Станко Димов
Първите двама в световната ранглиста Рафаел Надал и Новак Джокович се класираха за финала на турнира он сериите „Мастърс 1000” в Маями, след като записаха убедителни победи пред 14 500 зрители съответно срещу Роджър Федерер и Марди Фиш. Двамата спориха за купата и преди две седмици в Индиън Уелс, където белградчанинът триумфира.

Водачът в схемата Надал не даде никакъв шанс на Федерер и спечели с 6:3, 6:2, за да поведе с 15-8 в директните им двубои. Испанският левичар сервираше страхотно – особено в първия сет. Тогава той спечели 16 от 18 разигравания при своето подаване. Във втория швейцарецът започна да допуска още повече грешки и практически не оказа съпротива. За цялата среща рекордьорът по титли от Големия шлем имаше една-единствена възможност за пробив.

„Мисля, че изиграх много добър мач, като бях солиден във всички елементи. В първия сет особено бях на високо ниво. Във втория Роджър игра по-лошо и направи повече грешки от обичайното. Опитваше се да завършва по-бързо разиграванията, но не се получаваше. За финала – какво да ви кажа. Новак играе фантастично и няма загуба тази година. Така че ще видим какво ще се случи”, заяви след успеха Надал. Турнирът в Маями е единственият от сериите „Мастърс 1000”, който все още той не е печелил.

Джокович спря пътя на единственият янки, който отсрами домакините Марди Фиш, като го победи с 6:3, 6:1. Това бе 25 поредна победа за сърбина и 23-а от началото на годината. Така Ноле е само на два успеха от рекорда за най-добър старт на сезона на Иван Лендъл от 25 победи.

Полуфиналът бе спрян заради дъжд при 2:2 гейма в първия сет. След това Джокович изглеждаше малко бавен, но бързо навлезе в ритъм и направи пробив. При 3:5 Фиш стигна до две точки за връщане на брейка, но ги пропиля. Това бе повратната точка в мача, след която американецът нямаше реалин възможности за обрат.

Надал и Джокович са се срещали 24 пъти до момента, като испанецът води с 16-8 победи. Както стана дума обаче в последния им сблъсък сръбският тенисист спечели. На финала в Индиън Уелс Ноле се наложи над Рафа с 4:6, 6:3, 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини