Цеци и Гришо играят микс на Олимпиадата



01-04-2011 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще представят България на олимпийските игри в Лондон догодина при смесените двойки. Това съобщиха от Международния олимпийски комитет и публикуваха списък на допуснатите до участие в турнира догодина.

Както е известно миксът в тениса за първи път намери място в олимпийската програма и неговият дебют ще бъде точно в столицата на Великобритания през 2012 година. Поради редките участия на най-добрите в състезания на смесени двойки, беше взето решение МОК да определи поименно имащите право да играят, а не да бъдат провеждани квалификации или да се гледат ранглисти.

Един от критериите е дадена страна да има играчи в Топ 100 и при мъжете, и при жените. България изпълнява тези условия, след като Пиронкова е №34 в света, а Димитров е 70-и в ранглистата на АТР.

Трябва да припомним, че Цеци и Гришо вече веднъж щяха да играят смесени двойки. Това трябваше да се случи през януари на турнира „Хопман къп” в Пърт, Австралия, където всеки отбор се състои от мъж и жена. В последния момент обаче организаторите не дадоха „уайлд кард” на България и съвместната изява на звездите ни пропадна.


Трябва да се припомни също така, че днес е светлата дата 1 април! Честит ден на лъжата, драги читатели!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини