Петкович срещу Шарапова на полуфинал



30-03-2011 00:00 | Станко Димов
Ще стигнат ли силите на Андреа Петкович да отстрани трета тенисистка усетила тръпката да бъде на върха на ранглистата? Това е въпросът, след като германката от босненски произход победи Йелена Янкович с 2:6, 6:2, 6:4 на турнира в Маями. Преди това шампионката от „Алианц къп”в София през 2006 г. се наложи над Каролине Возняцки, а на полуфинал я очаква Мария Шарапова. Защитаващата титлата си Ким Клайстерс пък трябваше да спаси пет мачбола срещу Ана Иванович, преди да достигне четвъртфиналите.

В мач, прекъсван заради дъжда във Флорида, №21 в схемата Петкович започна зле и загуби първия сет. Във втория родената в Тузла 23-годишна германка отрази четири възможности на сръбската си опонентка за пробив, сама направи два и изравни частите. Янкович поведе с 4:2 в заключителния сет, но от този момент Андреа заигра на изключително високо ниво и не загуби повече гейм до края.

Шарапова стигна втори пореден полуфинал – след Индиън Уелс, като надигра друга бивша шампионка от София – Александра Дюлгеру. Рускинята, която е №16 в Маями, надигра румънската тенисистка в маратонски мач след 3:6, 7:6(6), 7:6(5) за три часа и половина игра. Маша направи цели 17 двойни грешки, но постигна общо 37 печеливши удари срещу само 15 за победителката от „Алианц къп” през 2009 година.

Двукратната финалистка от турнира Мария Шарапова и Андреа Петкович до момента са си разменили по една победа. Последната среща беше на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, където германката спечели.

Втората в света и схемата на турнира Ким Клайстерс се измъчи максимално преди да успее да надиграе Ана Иванович и да спечели със 7:6(4), 3:6, 7:6(5). Мачът започна в понеделник, но бе отложен заради дъжд. В третия сет сръбската хубавица водеше с 5:1 гейма. С лека ръка Ана пропиля четири мачбола при този резултат, а след това и още един при 5:3. Белгийката спаси всичко, доведе нещата до тайбрек и там триумфира. В отчаянието си Иванович запокити ракетата си, макар че едва ли тя беше виновна за загубата.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини