Пиронкова играе в Марбея



29-03-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в дамския тенис Цветана Пиронкова ще открие сезона на червените кортове на турнира в Марбея, Испания, който е с награден фонд 220 000 долара. Състезанието в Андалусия започва на 4 април.

34-ата в света Цеци за момента е шеста, според заявките. С най-предно класиране в световната ранглиста е Виктория Азаренка от Беларус, която е №9 в класацията на WTA. Другите известни имена в схемата в Марбея засега са шампионката от 2010 година Флавия Пенета, Ана Иванович, Ареван Резаи и Александра Дюлгеру.

Турнирът в курортния град на Средиземно море е свързан с постиженията на Пиронкова, защото при дебюта на състезанието пловдивчанката за първи път беше поставена в състезание на Женската тенис асоциация. През 2009 година Цветана беше №8 в схемата. Тя загуби тогава в първи кръг от Роберта Винчи от Италия със 7:6(4), 2:6, 3:6. Миналата година българката пропусна състезанието в Марбея, чийто директор е легендата Кончита Мартинес.

Преди Roland Garros Цеци ще играе със сигурност в Щутгарт от 18 април, където има да защитава 80 точки. Другите състезания преди Париж ще бъдат в Мадрид и Рим и може би на новия турнир в Брюксел, който замени Варшава в календара.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини