Надал и Федерер близо до среща



29-03-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал и Роджър Федерер са на по две победи от чакания с интерес първи мач помежду им за годината. Двете звезди на световния тенис записаха успехи на турнира в Маями от сериите „Мастърс 1000” и са вече на осминфинал.

Водачът в схемата Надал се наложи над друг испански левичар – своя приятел Фелисиано Лопес с 6:3, 6:3. Рафа беше безпощаден. Той направи много малко непредизвикани грешки и спечели 67 процента при разигран първи сервис.

Носителят на девет титли от Големия шлем Надал все още не знае бъдещия си съперник. Той ще бъде определен в мача между Жо-Вилфред Цонга от Франция и украинеца Александър Долгополов. Срещата бе спряна заради силен дъжд и би трябвало да се доиграе днес при сет на сет и 3:2 гейма за Долгополов.

Федерер трябваше да се потруди един час и 44 минути, преди да преодолее Хуан Монако от Аржентина със 7:6(4), 6:4. Третият в схемата швейцарец проби в началото на мача за 2:0 гейма, но Монако веднага го върна. В тайбрека Роджър не даде шансове нса южноамериканеца. Във втората част имаше само един брейк – за 5:4, след който спечелилият рекордните 16 титли от Шлема приключи двубоя с два перфектни сервиса.

На осминафинал Роджър Федерер очаква най-ниския професионален тенисист Оливиер Рокюс. Непоставеният белгиец елиминира №13 Михаил Южни от Русия с 1:6, 6:3, 6:3.

Други резултати при мъжете от ІІІ кръг
Флориан Майер (Гер) – 11-Николас Алмагро (Исп) 6:1, 3:6, 6:1
Янко Типсаревич (Срб) – Филип Колшрайбер (Гер) 6:3, 6:3
7-Томаш Бердих (Чех) – Карлос Берлок (Арж) 7:6(8), 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини