Дел Потро отстрани Сьодерлинг



28-03-2011 00:00 | Станко Димов
Устремното завръщане на Хуан Мартин дел Потро в световния елит продължава по план. Аржентинецът отстрани категорично четвъртия в схемата в Маями Робин Сьодерлинг с 6:3, 6:2. Новак Джокович също е в четвърти кръг, като в два двубоя загуби общо едва три гейма.

Шампионът от US Open 2009, който повече от година лекува контузии, игра безкомпромисно твърдо. Това принуди иначе коравият швед да се огъне и да предаде инициативата още в началото на двата сета.

Следващият съперник на Дел Потро ще бъде поставеният под №14 в схемата Марди Фиш. Америкенацът също продължава да демонстрира отлична форми, като победи французина Ришар Гаске с 6:4, 6:3.

Джокович пък разгроми ветерана Джеймс Блейк от Съединените щати с 6:2, 6:0 след точно един час игра. Това бе пореден успех №22 за Ноле. Шампионът от Australian Open, Дубай и Индиън Уелс тази година печели с лекота мачовете си.

В четвъртия кръг ще има сръбско дерби. Новак Джокович ще играе със своя сънародник и приятел Виктор Троицки. Последният се справи трудно с американския гигант Сам Куери след 7:5, 3:6, 7:5. Ноле би Вико с 6:0, 6:1 на същия етап в Индиън Уелс. Общо балансът е 8-1 за световния номер две.

Ще има и испански сблъсък на осминафиналите. Шестият в схемата Давид Ферер се справи с индиеца Сомдев Деварман с 6:4, 6:2. Следващият съперник на Ферер ще бъде Марсел Граноейерс, който пък отстрани Микаел Льодра от Франция със 7:5, 3:6, 7:5.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини