Цветков пак в Борда на директорите



27-03-2011 00:00 | Станко Димов
Президентът на БФТенис Стефан Цветков бе преизбран за член на Борда на директорите на "Тенис Европа". Това стана на конгреса на европейската тенис асоциация, който се проведе в Амстердам.

От максималния възможен брой 68 гласа Цветков получи 65 във вота за новия Борд, което означава подкрепа от на практика цялата европейска тенис общност. "Това е голяма чест както за мен лично, така и за българския тенис. Надявам се, че заедно с колегите от Борда ще продължим да налагаме Тенис Европа като една от модерните и динамични организации в спорта", каза след избора Стефан Цветков. По време на официалната вечеря на конгреса той бе поздравен специално в речта на президента на ITF и член на МОК Франческо Ричи Бити за убедителния резултат.

За президент на "Тенис Европа" за следващите три години бе преизбран французинът Жак Дюпре (на снимката вдясно), който бе и единственият кандидат. В Борда на директорите намериха място още Питър Бредертън (Великобритания), Алексей Селиваненко (Русия), Гюнтер Ланг (Германия), Микеле Брунети (Италия), Айда Улуч (Турция), Карин ван Байстервелд (Холандия) и Филиос Христодулу (Кипър).

При избора за ръководството на европейската тенис асоциация отпаднаха големи фигури като швейцарецът Ерик Келер и испанецът Игор дел Бусто - представителите на федерациите на най-добрите тенисисти в света Роджър Федерер и Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини