Шампионът Анди Родик отпадна



27-03-2011 00:00 | Станко Димов
Защитаващият титлата си на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Маями Анди Родик претърпя изненадваща загуба във втория кръг. При първата си поява на корта осмият в схемата американец падна от Пабло Куевас от Уругвай с 4:6, 6:7(4).

Родик имаше физически проблеми и поиска лекарска помощ във втория сет. Освен това той страдаше и от бронхит. Куевас, №67 в световната ранглиста, проби в седмия гейм на първата част. В следващата се стигна до тайбрек. В него Анди направи няколко последователни грешки от форхенд и всичко свърши.

„Имах малко проблеми днес. Дишах трудно. Опитах се да се излекувам, но не се получи. Сега ще имам време да оздравея у дома”, коментира с горчива ирония Анди Родик.

Водачът в схемата Рафаел Надал се справи с Кеи Нишикори от Япония с 6:4, 6:4. Мачът беше равностоен, но както обикновено испанският левичар спечели важните точки и триумфира.

Третият поставен Роджъ Федерер се наложи с 6:3, 6:3 над чеха Радек Щепанек. Оказа се, че това е победа №762 за швейцареца. С нея той се изравни на седмо място във вечната ранглиста с Пийт Сампрас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини