WTA и ATP се обединиха за пострадалите



26-03-2011 00:00 | Станко Димов
Тенис звезди от женската и мъжката асоциации обединиха усилия в името на една благородна идея. Те събраха съвместно в Маями помощи за пострадалите от земетресението и вълните цунами в Япония на 11 март.

Ким Клайстерс, Вера Звонарьова, Аюми Морита, Кимико Дате-Крум, Робин Сьодерлинг, Кеи Нишикори и редица още професионалисти се събраха снощи на централния корт на Tennis Center Crandon Park. С огромни тенис топки, които бяха всъщност касички, звездите минаваха сред зрителите, за да събират дарения.

Джина Клемънт от отдел „Комуникации” на WTA съобщи за racketi.com, че събраната сума е предадена на Червения кръст в Съединените щати, откъдето ще бъде изпратена в Страната на изгряващото слънце. Пари за Япония дариха и компаниите компаний Sony Ericsson, IMG, SAP, Itaú, FILA, Adidas и Lagardère. Така събраната в петък сума се закръгли на 300 000 долара.

„Тенисът е глобален спорт. Затова, когато се случи трагедия от световен мащаб, цялото наше общество откликва на нея. Фактът, че нашето голямо тенис семейство успя бъро да организира това събитие, показва колко много може да направи спортът при участието на своите звезди и техните спонсори”, коментира директорът на турнира в Маями Адам Барет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини