Пиронкова пак падна на старта



25-03-2011 00:00
Цветана Пиронкова, която беше поставена под №31 на турнира в Маями с награден фонд 4,5 милиона долара, отпадна още в първия си мач. Българката загуби във втория кръг от Лурдес Домингес Лино от Испания с 7:5, 3:6, 4:6 в двубой, изпълнен с обрати и продължил 2:35 часа. Първата ни ракета отстъпи по същия начин в Индиън Уелс преди две седмици от квалификантката Ализе Корне.

Испанката спечели жребия и избра да сервира. Цеци поведе с 40:15, но след това загуби четири поредни разигравания, а с това и гейма. След това 23-годишната пловдивчанка взе подаването си на нула. В шестия гейм Домингес Лино стигна на свой ред до две точки за брейк и успя при втората, за да поведе с 4:2. След това тя и затвърди. В деветия гейм 49-ата в света испанка сервираше за сета, но Пиронкова я проби на нула. При 5:5 българката направи нов брейк и вече тя подаваше за спечелване на частта. Тя поведе с 40:15 и го спечели след 52 минути игра. Цеци губеше с 2:5, но направи пълен обрат и взе пет поредни гейма.

34-ата в света националка допусна пробив за 0:2, въпреки че успя да отрази цели пет възможности на съперничката. Вторият брейк дойде при 1:5, но Цветана реши да не пести сили за решителната част и тутакси върна единия пробив. Все пак Домингес Лино успя да изравни частите след час и половина с 6:3.

Цеци нанесе първа удар в началото на решителния сет с пробив за 3:1 гейма. Но Лурдес Домингес Лино го върна тутакси. Испанката направи пълен обрат и излезе напред в резултата – 4:3, след втори пробив. После тя успя и да затвърди. Така Пиронкова сервираше вече за оставане в двубоя. Тя отрази мачбол, преди да вземе гейма си и да намали на 4:5. В заключителния дълъг и драматичен гейм Цветана трябва да се сърди само на себе си. Тя поведе с 40:15, но след три разигравания трябваше да отразява втори мачбол. След това пловдивчанката имаше още две възможности за пробив и изравняване на резултата, но не успя. Домингес Лино реализира третия си шанс за победа в срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини