Димитров приключи в Маями



24-03-2011 00:00
Най-силният български тенисист Григор Димитров отпадна в първия кръг на тенис турнира от сериите „Мастърс 1000” в Маями, който е с награден фонд 3,6 милиона долара. Преодолелият квалификациите тийнейджър отстъпи на №36 в света Серхий Стаховски от Украйна с 2:6, 4:6 след час и осем минути игра.

Стаховски избра да сервира и взе подаването си. Във втория гейм Гришо трябваше да спасява две точки за пробив, преди да изравни резултата. Веднага след това пък живеещият в Братислава украинец отрази два брейкпойнта. В шестия гейм Димитров отрази нови две възможности за пробив, но при третата съперникът успя и поведе с 4:2. После 25-годишният киевчанин затвърди и принуди българина да сервира за оставане в сета. Стаховски обаче се добра на два пъти до точка за спечелване на сета и втория път успя. Първата част продължи 35 минути.

Кризата в играта на 19-годишния хасковлия продължи и той допусна нов пробив за 1:3. Веднага след това обаче Григор направи първия си брейк в мача и остана в сета. В десетия гейм Серхий Стаховски поведе с 40:15 при начален удар на Димитров и получи две точки за спечелване на мача. Украинецът успя още при първата.

Гришо завърши с един ас и две двойни грешки мача. Той регистрира 52 процента вкаран първи сервис и спечели само 59 процента от точките при разиграно първо подаване. За участието си в Маями той прибави 26 точки към актива си за световната ранглиста, където е на рекордното за него и България 70-о място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини