Нишикори прави търг за Япония



23-03-2011 00:00 | Станко Димов
Единственият японски тенисист в Топ 100 на АТР Кеи Нишикори пусна специална страница в интернет, на която се провежда аукцион на вещи на елитни състезатели. Парите, събрани от него, отиват във фонд на Червения кръст, който помага жертвите на земетресението и последвалите вълни цунами в Страната на изгряващото слънце.

Новината съобщи за racketi.com неговият мениджър в IMG Оливер ван Линдонк. Холандецът е импресарио също така на Виктория Томова и Янина Викмайер и е вицепрезидент на тенис направлението на компанията.

Естествено самият Нишикори също е предоставил свои ракети и фланелки. Целта на сърцатия японец е да събере 100 000 долара от търга. До края на турнира в Маями ще се добавят предмети в аукциона, съобщи Ван Линдонк.

До момента на http://www.aceauthentic.com/keinishikori/main/index.php са дали своя екипировка имена като Рафаел Надал, Роджър Федерер, Новак Джокович, Давид Ферер, братята Боб и Майк Брайън, Томас Белучи, Каролине Возняцки, Вера Звонарьова, Ана Иванович, Мария Шарапова, Виктория Азаренка, Моника Селеш и др. Над 10 000 човека са посетили страницата, за да участват в наддаването или да направят през него дарение за пострадалите в Япония.

Както вече съобщих, Кеи ще играе на 23 март в отбора на тенисистите във футболния маче в предградието на Маями Коконът Гроув срещу местния състав „Форт Лодърдейл Страйкърс”. След срещата ще има вечеря и друг търг на вещи на състезателите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини