Димитров тръгна с победа



21-03-2011 00:00
Първата ракета на България Григор Димитров записа победа при дебюта си в турнира от сериите „Мастърс 1000” в Маями, който е с награден фонд 3,6 милиона долара. Водачът в схемата на квалификациите на състезанието във Флорида се справи с Рик де Вуст от Република Южна Африка с 6:4, 7:6(2) след един час и 31 минути игра.

Гришо сервира пръв и откри резултата в своя полза. В третия гейм първата ни ракета трябваше да отрази три точки за пробив, преди да спечели подаването си и да поведе с 2:1. Хасковлията нанесе своя удар в заключителния десети гейм на частта. В него той поведе с 40:0 при сервис на 30-годишния Де Вуст и реализира третата си възможност, за да приключи сета с 6:4 след 33 минути игра.

Във втория гейм на следващата част Димитров можеше да си улесни пределно задачата, като стигна до точка за пробив за 2:0, но опитният южноафриканец се спаси. Самият той успя да постигне брейк и да поведе с 4:3. Тийнейджърът реагира веднага и върна пробива при четвъртата си възможност в гейма. Стигна се до тайбрек. Гришо го изигра във вихрено темпо и поведе с 5:0 точки. После резултатът стана 6:2 и българинът триумфира още при първия си мачпойнт.

Григор направи шест аса и две двойни грешки в двубоя. Той записа 65 процента вкаран първи сервис. Националът вече си осигури осем точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него и България 70-о място, и 2120 долара. При влизане в основната схема се полагат 16 точки за АТР-класацията.

Във втория и последен кръг на квалификациите в Маями Григор очаква олимпийския шампион от Атина Николас Масу от Чили, който се наложи над поляка Михал Пшежизни с 6:4, 6:4. Масу участва с "уайлд кард" и в момента е едва №259 в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини