Возняцки с титла №14 в кариерата



20-03-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцки спечели турнира от категорията „премиер задължителен” в Индиън Уелс, който беше с награден фонд 4,5 милиона долара. В изключително качествен финал за стандартните на женския тенис 20-годишната датчанка надигра №15 в схемата Марион Бартоли с 6:1, 2:6, 6:3 след малко повече от два часа игра в Калифорния.

В първата част Каро започна уверено и проби за 2:0 гейма. Французойката успя да го върне тутакси. Оттук до края на сета скандинавката от полски произход не даде повече шансове на съперничката, взе пет последователни гейма. Возняцки затвори сета след само 27 минути като постигна 25 точки и даде само 11 на съперничката си, която изпълнява форхенд и бекхенд с две ръце.

Във втория Бартоли взе за първи път подаването си в самото начало. Това даде самочувствие на 26-годишната тенисистка от Франция и след два пробива тя изравни частите.

На свой ред датчанката дръпна с 4:1 гейма и два брейка в решителната част. Тук Бартоли като че ли започна да чувства и болки в рамото, защото в петия гейм тя се се предаде с две двойни грешки. След това обаче Возняцки изигра много слаб сервис гейм. От 4:3 Каро игра отново на високо ниво и при втория си мачбол приключи двубоя.

Това беше 14-а титла за световната номер едно, което си гарантира лидерската позиция поне до следващия турнир от категория „премиум задължителен” в Мадрид, който започва на 30 април. За нея Каролине Возняцки получи 700 000 долара он налрадния фонд и 1000 точки за класацията. За достойната финалистка Бартоли останаха 350 000 долара и 700 точки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини