Возняцки и Бартоли ще спорят за титлата



19-03-2011 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата Каролине Возняцки и №15 в нея Марион Бартоли се класираха по изключително убедителен начин за финала на турнира от катерията „премиер задължителен” в Индиън Уелс, която е с награден фонд 4,5 милиона долара.

Първата в световната ранглиста датчанка разби Мария Шарапова с 6:1, 6:2 за един час и 20 минути. Каро почти не направи грешки в полуфинала и проби по три пъти във всеки сет бившата водачка в класацията на WTA от Русия. Така Возняцки за втора поредна година ще играе на финала в Калифорния, но този път се надява да вземе и титлата, която изпусна през 2010-а срещу Янкович. Освен това тя ще играе и трети финал за годината след Дубай, където спечели срещу Светлана Кузнецова, и Доха, където пък трябваше да отстъпи на Вера Звонарьова.

„Представих се много добре тази вечер. Винаги е трудно да играеш срещу Мария, затова беше много важно да се движа добре по корта. Тя удря топката много силно и аз се опитвах винаги да бъде на точната позиция за връщане на удара”, разкри тактиката си 20-годишната скандинавка от полски произход.

Французойката Бартоли също беше убедителна срещу Янина Викмайер от Белгия и я срази с 6:1, 6:3 за 85 минути. 26-годишната Марион направи пет пробива и не даде големи шансове на съперничката. В заключителния гейм на мача финалистката от Wimbledon през 2007 губеше с 0:40, но направи обрат и спечели срещата.

Френската тенисистка прекъсна негативната си серия от седем поредни загуби при достигане на полуфинали. За последно бе играла финал в Станфорд през 2009 година, когато взе титлата.

Каролине Возняцки води с 4-2 победи срещу Марион Бартоли. За последно двете играха тази година през февруари в Доха. На полуфинала датчанката се наложи с 6:1, 6:1. Пет от шестте двубоя между двете са били на твърди кортове. За последно Бартоли спечели миналото лято в Синсинати с 6:4, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини