Цветана Пиронкова на Бахамите



12-03-2011 00:00
Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще уплътнява времето си до началото на турнира от категория Премиер задължителен в Маями с участие на Бахамите. Пловдивчанката е втора в схемата на състезанието на ITF през следващата седмица в столицата на островната държава Насо, което е на твърди кортове и с награден фонд 100 000 долара плюс гостоприемство.

За последно Пиронкова игра в турнир на Международната федерация по тенис миналата година по същото време. Тя стигна финала във Форт Уолтън (щата Флорида, 25 000 долара), където отстъпи на австралийката Софи Фъргюсън с 4:6, 4:6.

Преди Пиронкова в схемата на Бахамите ще бъде Ярмила Грот, която се състезава за Австралия. Само за участие в турнира се взема една точка за световната ранглиста. Шампионката в Насо ще получи 150 точки.

Цеци е 33-а в класацията на WTA в момента, но ще загуби позиции в ранглистата на 21 март, защото не успя да защити точките, спечелени в Индиън Уелс миналата година след загубата в петък от Ализе Корне . За да навакса и не допусне спад Пиронкова играе на турнира от по-ниска категория. Пет тенисистки от Топ 50 са в схемата в Бахамите за сега. Освен българката и Грот това са Екатерина Макарова, Анастасия Севастова и Ярослава Шведова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини