Димов спря Станойчев в 3 сета



10-03-2011 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата на държавното първенство на закрито Валентин Димов вече е на четвъртфиналите на турнира в столичната зала „София”. В най-очаквания двубой защитаващият титлата си Димов надигра завърналия се на роден корт след повече от три години бивш тенисист от Топ 100 Орлин Станойчев след 6:7(4), 6:4, 6:2.

Първият сет беше равностоен и логично се стигна до тайбрек. В него играещият спортен директор на БФТ Станойчев се наложи със 7:4 точки. В началото на следващата част Вальо направи пробив, който после затвърди. След това 39-годишният Орлин получи разстежение и до края не успя да окаже сериозна съпротива на национала.

На четвъртфиналите Валентин Димов, който представя клуб „НСА” ще играе срещу шестия поставен Илия Кушев от ТК „Левски”, победил Вадим Чергов с 6:1, 7:5.

Убедителен успех записа вторият в схемата Ивайло Трайков. Бившата първа ракета и играещ капитан за Davis Cup преодоля Стефан Трифонов с 6:0, 6:2.Следващ съперник на Трайков ще бъде Драгомир Козаров, който отстрани изненадващо петия поставен Данаил Търпов с 6:4, 6:4.

Във втория кръг отпадна още един от поставените - номер 8 в схемата Ивелин Колев, който загуби от квалификанта Даниел Ангелов с 6:7(3), 1:6. Ангелов ще срещне на четвъртфиналите номер 3 в схемата Александър Лазов, който се справи трудно с Румен Господинов с 4:6, 6:1, 6:4. Последният четвъртфинал ще противопостави Серафим Грозев срещу Марсел Радев. Четвъртият в схемата Грозев победи Георги Кръстев с 6:4, 4:6, 6:2, а поставеният под номер 7 Радев се наложи над квалификанта Борислав Бончев с 6:3, 7:5.


В зала "София" цареше кучешки студ, защото парното не бе пуснато. Повечето от тенисистите играеха с анцузи и дори плетени шапки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини