Цеци срещу Корне в Индиън Уелс



10-03-2011 00:00
Първата ракета на България и №30 в схемата на турнира в Индиън Уелс Цветана Пиронкова научи съперничката си във втория кръг. Състезанието в щата Калифорния е от категорията Премиер задължителен с награден фонд 4,5 милион долара.

Цеци ще играе срещу французойката Ализе Корне. Тръгналата от квалификациите тенисистка от Ница преодоля бившата номер седем в света Пати Шнидер от Швейцария с 6:1, 6:4 за един час и 14 минути игра. В срещата имаше цели 12 пробива - осем от тях постигна Ализе.

В пресявките Корне беше поставена под №3 и надигра последователно китайката Хан Синюн с 6:3, 6:1 и след това Весна Манасиева от Русия с 6:3, 4:6, 6:0. Двубоят срещу Цеци ще бъде най-вероятно в петък.

До момента Пиронкова е спечелила и двете срещи с 21-годишната Ализе. Първата им среща донесе последната титла до момента в кариерата на пловдивчанката. На 16 септември 2007 г. на финала в Бордо, Франция, (100 000 долара награден фонд) тя спечели с 6:2, 6:3. Година по-късно на турнира в Щутгарт Цветана беше още по-убедителна – 6:2, 6:1.

„Спомням си много добре турнира в Бордо, когато загубих на финала от вашата Цветана Пиронкова. Тогава бях във форма след US Open, но тя игра превъзходно и заслужено спечели тогава”, заяви миналия септември в София Ализе Корне . На турнира „Алианц къп” французойката стигна до полуфиналите и бе избрана за Мис турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини