Станойчев с „уайлд кард” на държавното



09-03-2011 00:00 | Станко Димов
Първият български тенисист, пробил в Топ 100 на световната ранглиста и записал победа в турнир от Големия шлем Орлин Станойчев участва на държавното първенство в зала „София”, което започва днес.

Наскоро избраният спортен директор на БФТ, който е на 39 години, играе с „уайлд кард”. Станойчев, който беше и капитан за Davis Cup, участва за последно в турнир миналия юни. Тогава Орлин се пусна в квалификациите на фючърс в град Медиас, Румъния, и записа една победа.

Станойчев показа, че който го може, си го може. В първия кръг на шампионата софиянецът победи Александър Велев с 6:2, 6:2. Това бе първи официален мач за ветерана в България от повече от три години и половина. От трибуните Орлин получи подкрепа от американската си съпруга Нита Бас.

Водач в схемата на държавното в зала e националът Валентин Димов. Точно той ще играе срещу Станойчев на осминафиналите в четвъртък около 15:00 часа, уточниха от БФТ.

Общият награден фонд на шампионата е 2000 лева. Победителят на единично взема 500 лева, за финалиста остават 350 лева. Шампионите на двойки се делят 250 лева.

Осминафиналните двойки на държавното в зала:
(1)Валентин Димов - Орлин Станойчев
Вадим Чергов - (6)Илия Кушев
(4)Серафим Грозев - Георги Кръстев
Борислав Бончев - (7)Марсел Радев
(8)Ивелин Колев - Даниел Ангелов
Румен Господинов - (3)Александър Лазов
(5)Данаил Търпов - Драгомир Козаров
Стефан Трифонов - (2)Ивайло Трайков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини